רחפנים אוטונומיים מנווטים במסדרונות הפקולטה להנדסה

יוני מנדל, בוגר תואר שני בהנדסת חשמל הקים יחד עם פרופ' בן-ציון בוברובסקי את המעבדה לרחפנים אוטונומיים בחסות חברת אינטל

15 יולי 2019

כבר היום רחפנים נותנים שירות רחב ומגוון והפכו לחלק מהחיים שלנו אבל הצורך במפעיל מטיל מגבלות מסוימות על המשימות והפיתוחים שבוחרים עבור הרחפן. רחפן אוטונומי יהיה חופשי לבצע משימות בין אם זה מיפוי אוטונומי של מבנים, סריקה אוטונומית ועזרה לכוחות הצלה באזורי אסון, אוטומציה במחסני אחסון ענקיים, משחקים ועוד.

 

מעבדת הרחפנים

יוני מנדל, בוגר תואר שני בהנדסת חשמל בפקולטה להנדסה אוניברסיטת תל-אביב הקים יחד עם פרופ' בן-ציון בוברובסקי וחברת אינטל ישראל  את המעבדה לרחפנים אוטונומיים. המעבדה עוסקת במחקר ופיתוח של רחפנים אוטונומיים לניווט וסיור אוטונומי במבנה וממלא משימות שונות. כבר היום ניתן לראות את הרחפנים פעילים בחדר 09 בבניין וולפסון.

מטרת המחקר במעבדה היא פיתוח יכולות אוטונומיות בתחומים שמשלבים בינה מלאכותית, ראייה ממוחשבת, רובוטיקה ובקרה. יוני מנדל אחראי על הגדרת הפרויקטים והפיתוח במעבדה, ורוב העבודה המעשית מתבצעת על ידי סטודנטים לתואר ראשון ושני בנושאים של ניווט אוטונומי באמצעות AI, ראייה ממוחשבת, רובוטיקה ובקרה.

 

שיתוף פעולה עם התעשייה

ארגון עמיתי התעשייה של הפקולטה להנדסה הוקם במטרה לייצר תהליך של דיאלוג מתמשך בין התעשייה לבין הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל-אביב. תכלית הארגון הינה ליזום, לחזק ולבסס קשרים ושיתופי פעולה ארוכי טווח בין האקדמיה לבין התעשייה הטכנולוגית בארץ ובעולם. אינטל, החברה בארגון עמיתי התעשייה מזה 5 שנים, ראתה חשיבות רבה במחקר הנעשה במעבדת הרחפנים האוטונומיים וכך הפכה לשותפה למחקר עם תרומה כספית נדיבה.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>