פרופ' עמית גפן זכה בפרס אוטו שמיט להנדסה ביו-רפואית

תרומה משמעותיות למדע הבסיסי והיישומי של מניעה וטיפול בפצעים

17 יולי 2018
עמית גפן

הפדרציה הבין-לאומית להנדסה רפואית וביו-רפואית (IFMBE) בחרה להעניק את פרס אוטו שמיט לפרופ' עמית גפן מהמחלקה להנדסה ביו-רפואית באוניברסיטת תל אביב. הפרס היוקרתי מוענק למהנדסים ביו-רפואיים שתרמו תרומה יוצאת מן הכלל לקידום התחום, הכוללת כושר המצאה ומנהיגות. הפרס הוענק לפרופ' גפן על מחקריו בתחום פצעי הלחץ.

פצעי לחץ הינם אחת הבעיות החמורות ביותר עימן מתמודדות מערכות בריאות בעולם כולו, הן מבחינת סבל לחולים ולמשפחות והן מבחינת עלות הטיפול. הפצעים הללו הם גם גורם תמותה משמעותי ומובן שיש לעשות הכל כדי למנוע אותם. מחקרו בשני העשורים האחרונים התמקד בהבנת אופן התפתחות פצעי לחץ בכל הרמות – מהאופן שבו מתים תאים בודדים בגוף ועד לנזק הנראה לעין. הבנות אלו מאפשרות כעת דרכי מניעה יעילות יותר כדי למנוע מוות וסבל של מיליונים.

במחקרו פורץ הדרך, פיתח פרופ' גפן גישה רב-תחומית – הנעה מתרביות של תאים בצלחות פטרי ועד לאופן שבו הרקמות מתעוותות תחת משקל הגוף – במטרה לבחון את הסיבות למותם של תאים בהיווצרות פצעי לחץ.

הפרס הוענק לפרופ' גפן בטקס חגיגי שהתקיים בראשית יוני במסגרת הקונגרס העולמי לפיזיקה רפואית והנדסה ביו-רפואית, שנערך השנה בפראג.

להמשך קריאה ב - מבזקמפוס